Nakomelingen Gaillard De la Pomme sieren de top van de uitslagenlijsten op dag 3 van de SRD

Tijdens de Sallandse Ruiterdagen worden ook altijd de hengsten genoemd waar de paarden in de ring van afstammen. Dit kan interessant zijn voor het publiek. Waar het tien jaar geleden nog wel eens voorkwam dat een hele rubriek maar van vijf verschillende dekhengsten afstamden, is het tegenwoordig niet vreemd als er van de 50 startende combinaties geen twee van dezelfde hengst afstammen.

Gaillard De La Pomme

Vanmorgen kwamen er drie nakomelingen van Gaillard De La Pomme aan de start in de eerste rubriek. Dat op zich was al opvallend. Maar wat nog opvallender was, is dat deze drie nakomelingen respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs in deze rubriek in ontvangst mochten nemen.

Collin Zwartjens
Collin Zwartjens (Hengstenstation Tivoli) wist met Galileo Z foutloos te blijven en kreeg van de jury erg hoge punten (88) voor stijl. Niet alleen Collin maakte indruk op de jury ook Gerrit Meulink en Irma Vos wisten met de nakomelingen van Gaillard De La Pomme foutloos te blijven en indruk te maken op de jury waardoor zij respectievelijk tweede en derde werden.

Finale

Ook wisten alledrie de combinaties zich te plaatsen voor de finale. Dus het verhaal krijgt nog een vervolg. Ook Meike Zwartjens bracht een nakomeling uit van Gaillard De La Pomme en ook zij wist zich te plaatsen voor de finale (L).

 

28 december 2017|
%d bloggers liken dit: