Tweede dag Sallandse Ruiterdagen begon goed voor de vrouwen

Om acht uur vanmorgen mocht de eerste deelnemer van rubriek 5 zich melden bij de ringmeester om van start te gaan. De klasse B werd verreden en de jury beoordeelde direct op stijlpunten.  Van de 47 combinaties die aan de start kwamen, waren er vijf die het niet lukte om door de finish te komen. De overige 42 haalden dit, met wisselend succes wel.

Twaalf prijzen

Van de twaalf prijzen werden er elf gewonnen door amazones en maar één ruiter wist een prijs te bemachtigen, Ruben van de Beld. De B werd gewonnen door Mandy Asbroek, met 85,5 punten wist zij de nummer twee, Esmay Schaftenaar met maar liefst 5,5 punten te verslaan.

Progressief

Rubriek 7 werd aansluitend gereden. Daar zagen wij in de top 12 een iets betere verdeling wat mannen en vrouwen betreft, maar nog steeds was de eerste plaats voor een dame, Eva Geers. Zij wist alle punten bij elkaar te springen en ook nog eens bijna 4 seconde sneller dan de nummer twee, Teun Hanekamp over de finish te komen.

Rubriek 8

De eerste L rubriek van vandaag bleek een pittig parcours. Maar 11 van de 41 ruiters wisten alle balken te laten liggen. Zij vielen ook allemaal in de prijzen. De snelste was Lotte Walraven, zij weerhield Eva Geers ervan om ook deze rubriek op haar naam te schrijven.

Inhaalslag

De tweede M rubriek van vandaag liet zien dat ook de mannen prima in vorm waren. Frank Buitenhuis wist twee keer foutloos te blijven en won met ogenschijnlijk gemak de barrage in een tijd van 33.94. Don Willemsen liet zien dat Tinkerbell haar naam eer aan deed, zij leken vederlicht over de balken te springen en behaalde daarmee een tweede plaats.

Progressief L

Ook de tweede L rubriek werd door een mannelijke ruiter gewonnen. Rens Rovers wist in een spannende barrage met vier honderdste seconde Janneke Huttenhuis te verslaan.

 

 

 

27 december 2017|
%d bloggers liken dit: