Wat was het een spannende strijd en wat is er gestreden voor de mooiste prijs die je in Salland kan winnen bij een concours, de Gouden Aar.

Thijmen Vos

Hoe jong je ook bent, als je goed genoeg bent dan komt er een dag dat je ZZ mag (en moet) starten. Stel dat die dag toevallig samenvalt met de finale van de Sallandse Ruiterdagen. Dan kan het maar zo zijn dat je daardoor net iets minder presteert dan anders. Maar niet als je Thijmen Vos heet, dan start je ZZ en dan rij je de sterren van de hemel en win je ook nog eens de finale. Er was niemand die zijn tijd (40.58) nog kon evenaren. Chantal Vos kwam dicht in de buurt (41.18) maar moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Loes Bronsvoort

Bij de finale BL klasse A/B/C lukte het vijf combinaties foutloos te blijven in het basisparcours. In de barrage wist Loes Bronsvoort met grote afstand van de nummer twee, Marcel Schoenmaker te winnen. Zij zette een tijd neer van 32.80.

Chloe in het Veld

De finale BL van de klasse D/E was de laatste van de Sallandse Ruiterdagen en misschien wel de spannendste van allemaal. Met maar liefst 13 foutloze combinaties werd het een barrage waar alles gegeven moest worden om te kunnen winnen en dat deden de ruiters en amazones. De eerste foutloze, Nina Timmer reed voor eigen publiek maar wist haar hoofd koel te houden. Zonder twijfel koos ze strategie. De tijd bleef heel even de snelste foutloze tijd, maar werd snel door Isa-bo Caspers scherper gezet (43.76). Vrij snel daarna kreeg Sacha Bosch de kans om de leiding over te nemen en dat deed ze, Knockma Lad liet netjes alle balken liggen en liet zich zo kort als mogelijk door de barrage heen sturen. De tijd werd gezet op 40.08. En een hele tijd leek het erop dat Sacha de snelste foutloze zou blijven. Tot Donny van der Veen in de ring kwam en de tijd wist te verbeteren met bijna 2 seconden. Veel sneller leek niet mogelijk, totdat Chloe in het Veld met Pitch Pine de bak in kwam voor de barrage, haar pony leek amper te landen tussen de hindernissen, de tijd die zij neerzette (31.56) werd niet voor mogelijk gehouden maar de klok wees dit toch echt aan. Na Chloe zijn er nog dappere pogingen gedaan maar er is niemand meer die nog in de buurt is gekomen.

Horka

Onze hoofdsponsor heeft gezorgd voor vele extra prijzen, voor mooie dekens, voor prachtige linten en voor alle extra’s die jullie voorbij hebben zien komen.

Horka draagt de paardensport en ook met name de jeugd en de paardensport een warm hart toe en laat dit mede zien door het sponsoren van ons prachtige evenement.